Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

NON-BEAUTY SEPTEMBER FAVS

Καλημέρα, για σήμερα σας έχω ετοιμάσει τα πράγματα (και όχι μόνο) που αγάπησα το μήνα Σεπτέμβριο, που δεν έχουν να κάνουν σχέση με ομορφιά! Πάμε να ξεκινήσουμε!


Ξεκινάω με μία ταινία! Κινούμενα σχέδια! Μου άρεσε πολύ το The Secret Life of pets!  Ένα από τα πιο ωραία παιδικά που έχω δει τελευταία. Δείτε trailer.

Ένα μαγαζί που ξεχώρισα είναι το "Δέντρο στο Bar" που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι πολύ όμορφο μαγαζί, με πολύ καλή εξυπηρέτηση και πολύ ωραίο ντεκόρ. Κάτσαμε στην αυλή του αλλά και ο εσωτερικός χώρος είναι πολύ ωραίος για το χειμώνα. Κάνουν και live συχνά πυκνά και θέλω να ξαναπάω σίγουρα.  Επίσης, εκει δοκίμασα πρώτη φορά λευκή sangria και ήταν πεντανόστιμη!

Μου άρεσε πολύ και η χρήση του Moleskine diary αυτό το μήνα. Είναι ενα 18μηνο ημερολόγιο. Στη μία σελίδα έχει την εβδομάδα και στην άλλη έχει κενό για να σημείωσεις. Μου αρέσει να σημειώνω εκεί τις λίστες με τα ψώνια, το τι έχω να κάνω μέσα στη βδομάδα, το τι ταινία ή σειρά θέλω να δω και επίσης σημειώνω και 3 εμπειρίες που μου άρεσαν μέσα στη βδομάδα. Γενικά, δεν είμαι από τους ανθρώπους που κρατάνε ημερολόγιο αλλά αυτό με βοηθάει να είμαι οργανωμένη, ειδικά τώρα με τη σχολή, το blog, το σχολείο, κτλ! Αξίζει να επενδύσεις σε κάτι τέτοιο. Κοστίζει 20ευρώ και το πήρα από τα Public.

Ξεκίνησα να χρησιμοποιώ πάλι το Instagram. Το είχα βαρεθεί και δεν είχε έμπνευση να ανεβάζω νέες φώτο, κτλ. Έκατσα και έκανα ένα ξεκαθάρισμα στα άτομα που ακολουθώ εγώ (πραγματικά, να το κάνετε και εσείς αυτό το ξεκαθάρισμα γιατί είναι πολύ βοηθητικό) και διέγραψα και ορισμένες φωτογραφίες που είχα ποστάρει που δεν μου άρεσαν πια. Και κάπως έτσι ξεκίνησα να το χρησιμιποιώ πάλι. Βρείτε με @elenikrl

Μία σχεδιάστρια παπουτσιών και αξεσουάρ που λάτρεψα αυτό το μήνα χάρη στο London Fashion Week είναι η Sophia Webster. #LFW ΦΟΡ ΔΕ ΓΟΥΙΝ!


Μία "εμπειρία" που θέλω να μοιραστώ μαζί σας είναι αυτή της πρακτικής μου άσκησης. Αυτό το μήνα ξεκίνησα πρακτική άσκηση σε ένα δημοτικό σχολείο στην Καλαμαριά. Για όσους δεν ξέρουν σπουδάζω δασκάλα ειδικής αγωγής. Με αυτή την πρακτική συνειδητοποίησα πόσο πολύ θέλω να γίνω δασκάλα, πόσο ωραίο είναι το να βρίσκεσαι δίπλα σε τόσα παιδάκια και πόσο ωραίο είναι να τα βοηθας και να τους μεταδίδεις γνώσεις! :)

Από άποψη snack λάτρεψα τα κουλουράκια βρώμης. Τα βρήκα στον ΑΒ και είναι και νηστίσιμα, αλλά όχι vegan γιατί περιέχουν μέλι. Θέλω να κάνω και μόνη μου. Είναι πολύ χορταστικά και νόστιμα. Τα προτιμω για πρωινό και πολλές φορές παίρνω και ένα ταπεράκι μαζί μου στη σχολή/σχολείο. Το ένα έχει 71 θερμίδες αλλά με 3 είσαι πλήρης νομίζω. Να τα δοκιμάσετε.

Επίσης, μία από τις αγαπημένες μου σοκολάτες έβερ είναι η ΙΟΝ αμυγδάλου. Δοκίμασα αυτή με τη στέβια γιατί κάνω μία διατροφή τον τελευταίο καιρό... Και είναι ακριβώς ίδια γευστικά με την κλασική. Ακριβώς. Να τη δοκιμάσετε για να είμαστε φιτ το καλοκαίρι κορίτσια! χιχι :)
 
Κουλουράκια βρώμης&το βιβλίο της Sarah Knight στο @elenikrl


Για βιβλίο αγόρασα το The life-changing magic of not giving a f**ck μου αρέσει αρκετά. Είναι ένα βιβλίο για αυτο-βελτίωση. Αφορά τα πράγματα ή τους ανρθώπους που κάνουμε ή έχουμε στη ζωή μας ενώ ουσιαστικά δεν μας αφορούν και ενδιαφέρουν. Μιλάει και για το γιατί ΔΕΝ πρέπει να μας νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς. Θα σας κάνω review σε ορισμένα βιβλία που ξεχώρισα τον τελευταίο καιρό. Μου αρέσει να διαβάζω βιβλία και διαβάζω σίγουρα ένα καινούριο καθε μήνα! Πρέπει να ξανα βάλω τα book reviews ξανά στο πρόγραμμα.  


Και τώρα λίγο #PFW... Απο Christian Dior. Ο φεμινισμός είναι μεγάλο θέμα... Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι μου αρέσουν τα μπλουζάκια με μηνύματα και αυτό είναι ένα ωραίο μήνυμα. Πρέπει τα αγόρια και τα κορίτσια, οι άντρες και οι γυναίκες να είναι ίσοι. Ίδια δικαιώματα και ευκαιρίες. Φεμινισμός δεν σημαίνει ότι οι άντρες είναι κατώτεροι από τις γυναίκες ή χειρότεροι. 

Το τραγούδι που ξεχώρισα είναι της Μαρίζας Ρίζου το "Είναι μικρή η ζωή". Χαρούμενο και αισιόδοξο! :) Άκουσε εδώ

Αυτά από εμένα! Να έχουμε εναν δημιουργικό Οκτώβρη!! :)


Φιλιά πολλά,
Ελένη

2 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφο άρθρο! Προχθές είδα το The Secret Life Of Pets και μου άρεσε πολύ :) Καλή αρχή με την πρακτική σου!

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειναι πολύ ωραια ταινια! Ενα απο τα πιο καλα παιδικά που έχω δει τελευταία! Αναζητώ αυτοκόλλητα και τετράδια της ταινίας χαχα :)

      Διαγραφή