Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

2 ιδέες για πρωινό το καλοκαίρι

Αγαπάω το φαγητό! Τον τελευταίο καιρό έχω υιοθετήσει πιο υγιεινές συνήθειες. Προσπαθώ να αποφεύγω το κρέας και τη ζάχαρη. Θα σας μιλήσω πιο αναλυτικά σε άλλη ανάρτηση για αυτό. (όλο spoiler σας κάνω! :p ) Σήμερα θα σας δείξω τρεις αγαπημένες μου ιδέες για πρωινό το καλοκαίρι... Εύχομαι να σας αρέσουν και να τις δοκιμάσετε και εσείς!

1. Nicecream

Τι είναι αυτό; Είναι κάτι πολύ απλό με ελάχιστη προετοιμασία, δροσερό και πεντανόστιμο. Παίρνω δύο μπανάνες, προτιμώ να είναι ώριμες και να έχουν πάνω τα μαύρα σημάδια, τις κόβω σε κομμάτια και τις βάζω στην κατάψυξη μέσα σε ένα τάπερ. Το πρωί παίρνω το blender και της πολτοποιώ. Και έτοιμο! Μοιάζει με παγωτό μπανάνα αλλά χωρίς τις περιττές χρωστικές, ζάχαρες, συντηριτικά κτλ. Μπορείς να βάλεις μέλι αν θες, ή κάποια άλλη γλυκαντική ουσία ακόμα και κακάο. Μπορείς να κόψεις και φρέσκα φρούτα, να βάλεις γκρανόλα, ή φυστικοβούτυρο. Εγώ το προτιμώ σκέτο με chia seeds. Στη συγκεκριμένη φώτο, έχω προσθέσει και μία κουταλιά Merenda Υγείας Παυλίδης. Μπορείτε επίσης να το δοκιμάσετε και με φρέσκα φρούτα... Γιατί όχι;




2. Avocado on toast

Είναι πεντανόστιμο και με κρατά χωρίς να πεινάσω τουλάχιστον 4 ώρες. Θα χρειαστείτε μίσο αβοκάντο ώριμο, μισό λεμόνι, αλάτι πιπέρι, ψωμί (ό,τι θέλετε, εγώ προτιμώ του τοστ) και ντομάτα. Θα βάλετε το ψωμί σας στην τοστιέρα ώστε να φρυγανιστεί. (Εγώ έβαλα το ψωμί του τοστ στο τηγάνι που λέγεται γκριλιέρα, που έχει τις οριζόντιες γραμμές και το αποτέλεσμα ήταν ίδιο). Θα λιώσετε το μισό αβοκάντο με το πιρούνι, θα βάλετε το χυμό του μισού λεμονιού και αλάτι πιπέρι και θα τα ανακατέψετε φυσικά. Θα το απλώσετε στο ψωμί σας, θα κόψετε ντομάτα από πάνω. Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και ρίγανη, εγώ έβαλα και λίγο τσίλι σε σκόνη και έτοιμο!! Αν δεν θέλετε να βάλετε κάτι σε λαχανικό από πάνω, καλή ιδέα είναι και ο καπνιστός σολομός ή αυγά.


 
Το υπόλοιπο αβοκάντο μπορείτε να το τηλίξετε καλά με μία διάφανη μεμβρανη, χωρίς να παίρνει αέρα και να το φάτε την επόμενη μέρα. Ή το βράδυ. Το αβοκάντο είναι πολύ ωραίο και σε πράσινα smoothie, μία καλή ιδέα θα είναι να γκουγκλάρετε και να βρείτε μία συνταγή που να σας αρέσει!! ;) 

Άλλες ιδέες για πρωινό;
Τις περισσότερες φορές μου αρέσει να τρώω φρούτα! Το αγαπημένο μου φρούτο της εποχής είναι το νεκταρίνι! Το αγαπώ πραγματικά! Σπάνια μπορεί να στίψω χυμό πορτοκάλι με 2 σταγόνες χυμό λεμονιού μέσα, δοκιμάστε το είναι σούπερ! :)
Άλλες μέρες τρώω ένα απλό τοστ, αλλά πολύ σπάνια!  Αν είμαι εκτός σπιτιού μου αρέσει το κουλούρι Θεσσαλονίκης, το σταφιδόψωμο και το ελιόψωμο! Μιάμμμ!  
Πολλες φορές ξυπνάω πάρα πολύ αργά οπότε δεν τρώω καν πρωινό... Σουςςς!! 

Εσείς τι προτιμάτε για πρωινό καλοκαιριού;;  

Μη ξεχνάτε το διαγωνισμό! Λιγότερο από 1 βδομάδα έχει μέινει! Δειτε εδώ

Τα λέμε την Κυριακή!
Πολλά φιλιά, 
Ελένη     

11 σχόλια:

  1. Η ιδέα με την μπανάνα μου άρεσε... Συνήθως το τελευταίο καιρό τρώω κράκερς με μέλι και βρώμη... Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπορεις να τη δοκιμασεις και με ΟΛΑ τα φρουτα που υπάρχουν! αξιζει πολυ! φιλάκια <3

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίες οι ιδέες σου! Και προσπαθώ να τρώω όσο το δυνατόν υγιεινά. Τι αγαπημένο μου πρωινό είναι φρυγανισμενο ψωμί του τοστ ολικής με almond butter και μέλι και ένας χυμός από φρέσκα φρούτα και ginger! Καλό καλοκαίρι να έχουμε! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πού βρισκεις almond butter;; θελω να δοκιμασωωω! αλλά δεν εχω βρει και δεν μπορω να παραγγειλω απο iherb γτι δεν δεχεται τη χρεωστική μου! θελει paypal λογικά :(

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. πρεπει να το δοκιμασεις! μπορεις να βαλεις και γαλα αλλα θεωρω οτι δεν χρειαζεται <3

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραίες ιδέες! Αυτό με το παγωτό μπανάνα θέλω καιρό να το κάνω!

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το δεύτερο δεν ταιριάζει στο γούστο μου, το ξέρεις :Ρ θα το έτρωγα πιο πολύ σα σνακ! για πρωινό προτιμώ πιο ελαφριές τροφές, όπως αυτή που έδειξες στο πρώτο πρωινό. Και αυτό με το κακάο ή τη μερέντα είναι μια μικρή γλυκιά παρασπονδία μέσα στην ημέρα και τι καλύτερο από το να την κάνεις το πρωί ;) Μη βάλεις μέλι στις παγωμένες μπανάνες. Εμένα μου παγώνει και κολλάει στα τειχόματα. Δεν πολτοποιείται και εκνευρίζομαι! Σιρόπι αγαύης και θα βρεις την υγειά σου :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ειναι αναγκη να το βαλεις μεσα το μέλι! μπορεις να το ρίξεις από πάνω ;) <3

      Διαγραφή
  6. Πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες, ειδικά αυτό με τη μπανάνα πρέπει να είναι σούπερ! Εγώ κάνω καμία φορά το αβοκάντο τοστ κανονικά με λίγο τυρί μέσα και αξίζει πολύ πραγματικά! Καλή συνέχεια φιλιά 😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δοκιμασε να βαλεις και ντοματα <3 ειναι τέλειο!! :) <3 φιλιά!

      Διαγραφή