Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

My summer morning routine

Μπονζουρ, κορίτσια μου! Εύχομαι να με διαβάζετε από την ξαπλώστρα στην παραλία.. Εγώ έχω εξεταστική και αναγκαστικά διαβάζω ή έστω προσπαθώ με αυτή τη ζέστη... Σήμερα σας γράφω για την καθημερινή μου καλοκαιρινή ρουτίνα. Ας αρχίσουμε... 





Αρχικά, το καλοκαίρι μου αρέσει πάρα πολύ να κάνω ντουζ το πρωί. Το αφρόλουτρο που χρησιμοποιώ τη συγκεκριμένη περίοδο και μου αρέσει αρκετά είναι αυτό από την Palmolive Mediteranean Moments. Μυρίζει υπέροχα, το άρωμα δεν μένει ιδιαίτερα στο σώμα αλλά μου αρκεί να το μυρίζει όσο κάνω μπάνιο... Συνήθως, δεν βάζω ενυδατική σώματος το πρωί. Μπορεί να βάλω αντηλιακό αλλά αυτό δεν το κάνω πάντα, γιατί απλά μπορεί να μη βγω έξω από το σπίτι το πρωί, για αυτό δεν σας αναφέρω κάτι. Αυτό που δεν ξεχνάω να βάλω μετά το ντουζ (και δεν πρέπει κανείς να το ξεχνάει) είναι το αποσμητικό. Τώρα χρησιμοποιώ το Sanex dermo extra control και είμαι αρκετά ικανοποιημένη, αν και θέλω να βρω πιο φυσικό αποσμητικό, χωρίς πολλά χημικά. 




Στη συνέχεια, ακολουθεί η περιποίηση προσώπου. Καθαρίζω το πρόσωπό μου με το σαπούνι της Garnier Pure Active για να φύγει η περιττή λιπαρότητα λόγω ζέστης αλλά και να καθαρίσουν οι πόροι. Επίσης, τα πρωινά μου αρέσει να κάνω scrub στο πρόσωπο, 2 με 3 φορές τη βδομάδα. Λατρεύω της Apivita το Face Scrub with Apricot. Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Έχει 90% φυσικά συστατικά, μυρίζει σούπερ καλοκαιρινά και κάνει την πιο τέλεια απολέπιση. Το αγοράζω ξανά και ξανά.


Βάζω ενυδατική κρέμα αυτή τη περίοδο χρησιμοποιώ της La Roche Posay την Τoleriane Ultra Fluide που μου αρέσει πάρα πολύ γιατί έχει αντλία, γιατί ενυδατώνει όσο πρέπει το δέρμα μου, δεν έχει άρωμα και κάνει και για την περιοχή των ματιών. Είναι πολύ ελαφριά σαν νεράκι, ιδανική για την εποχή. Όταν έχω δουλειές εκτός σπιτιού ή θα πάω βόλτα ή στην παραλία, προτιμώ να φοράω απευθείας αντηλιακό για να προλάβει να κάτσει στο δέρμα μου. Άλλωστε δεν πρέπει αν ξεχνάμε ότι πρέπει να φοράμε το αντηλιακό 20 λεπτά πριν την έκθεσή μας στον ήλιο. Για φέτος το καλοκαίρι, πήρα της Avene από τη σειρά Cleanance με SPF 50, που απευθύνεται για δέρματα με τάση ακμής. Δεν έχω ακμή αλλά το συγκεκριμένο το είχε ο αδερφός μου και μου άρεσε πολύ γιατί είναι με αντλία και αφήνει ματ αποτέλεσμα. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι είναι άσπρο και αφήνει την ασπρίλα στο πρόσωπο. Παρόλα αυτά, με καλό άπλωμα και με την πάροδο της ώρας υποχωρεί η ασπρίλα. Πολλές φορές το χρησιμοποιώ και πριν το make-up/BB cream. 



Μετά ακολουθεί το πρωινό. Θα σας ανεβάσω μία ειδική ανάρτηση με τρεις επιλογές για καλοκαιρινό πρωινό την επόμενη εβδομάδα. Μία φρουτοσαλάτα ή ένα nicecream, δηλαδή παγωτό μπανάνα είναι εξαιρετική επιλογή για τους ζεστούς μήνες. Να το δοκιμάσετε σίγουρα. Τα φρούτα σου προκαλούν κορεσμό λόγω των φυτικών ινών και σίγουρα δεν πεινάς για 3 ώρες. Και δεν ξεχνάμε. να πίνουμε συνεχώς νερό... Μετά η συνέχεια της μέρας μου ποικίλει... Αυτές τις μέρες διαβάζω για την εξεταστική καθώς έχω 5 μαθήματα ακόμα να δώσω.. Άλλες φορές κάθομαι σπίτι και διαβάζω βιβλίο ή βλέπω youtube. Άλλες φορές πάω βόλτα για καφέ ή στην παραλία για μπανάκι και χαλάρωση. Άλλες φορές κάνω γυμναστική σπίτι, κτλ...  

Ελπίζω να σας άρεσε η ανάρτησή μου. Ξέρετε κάνενα πιο φυσικό και αγνό αποσμητικό να μου προτείνετε; Πείτε μου στα σχόλια... Μη ξεχνάτε να κάνετε Like στη σελίδα μου στο facebook και να με βρείτε στα social media. 


ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΌΣ ΕΠΙΣΗΣ, ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ.
Φιλιά πολλά
Ελένη  

12 σχόλια:

  1. Παρά πολύ ωραίο το ποστ σου. Το διάβασα πολύ ευχάριστα!Να μας κάνεις κ αυτό με τα πρωινά. Φιλιαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το συγκεκριμένο αντηλιακό μου άρεσε όσον αφορά στην προστασία της επιδερμίδας μου από τον ήλιο, όμως δεν μου άρεσε γιατί άφηνε λευκά σημάδια μόλις ίδρωνα. Φιλιά κορίτσι μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο άρθρο!

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραίο post! Νομίζω ένα αποσμητικό με μεγάλο ποσοστό με φυσικά συστατικά είναι του Korres. Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχω ακουσει οτι δεν ειναι καλα ομως :/ δεν κάνουν δουλειά. σκεφτόμουν μηπως δοκιμάσω αποσμητικό κρύσταλλο!
      φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Πολύ ωραίο πόστ! 👍
    Το συγκεκριμένο αντιηλιακό το χρησιμοποιώ κι εγώ σε 30 SPF και είμαι αρκετά ευχαριστημένη 😊 Το αποσμητικό sanex είναι απλά τέλειο! Το μπλε αυτό και ένα μωβ που έχει είναι απλά υπέροχα! Το άρωμα τους κρατάει πολύ! Να σου πω την αλήθεια, αλλάζω συχνά αποσμητικά, και τώρα χρησιμοποιώ το Noxzema memories. Είναι κι αυτό αρκετά καλό! Για πιο φυσικά έχει ο Korres και η Avene καλά έχω ακούσει - δεν έχω δοκιμάσει όμως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εμένα μου αρέσει πολυ το αντηλιακό! το εχω δοκιμάσει και το noxzema memories! γενικά το κλασικό noxzema ειναι το αγαπημένο μου.. πηρα τώρα της dove σε σπρέι το ορίτζιναλ! αφήνει πολλά ασπράκια! δεν το έχω δοκιμάσει με κοντομάνικο και εύχομαι μη μου ασπρίσει/ κιτρινίσει τα ρούχα!
      φιλάκια <3

      Διαγραφή
  6. Υπέροχο ποστ! Μόλις ανακάλυψα το blog σου και έχω κολλήσει~ είναι πραγματικά πολύ ωραίο! Το αφρόλουτρο από Palmolive θέλω πολύ να το δοκιμάσω!! Θα χαιρόμουν απίστευτα αν
    μπορούσες να ρίξεις μια ματιά και στο δικό μου: stardollfromgreece.blogspot.com- γράφω για εφηβικά θέματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή