Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

GOING CRUELTY FREE

Γεια σας, κοριτσια μου! Σήμερα σας έχω κάτι τελειώς διαφορετικό από ό,τι έχω αναρτήσει ως τώρα... Δεν ξέρω αν και εσείς κάνετε αυτές τις σκέψεις... Αλλά εγώ τον τελευταίο καιρό το σκέφτομαι πολύ συχνά... Αποφάσισα, λοιπόν, από εδώ και στο εξής να προτιμώ πιο φυσικές εταιρείες, που δεν έχουν πολλά συντηριτικά και δεν κάνουν πειράματα σε ζώα. Καθώς και εταιρείες που είναι made in Greece. Για όσες δεν το γνωρίζουν οι εταιρείες που δεν κάνουν πειράματα σε ζωάκια λέγονται cruelty-free (χωρίς βαναυσότητα).  


Τι με ώθησε να πάρω αυτή την απόφαση; Απλά το βρίσκω παράλογο και απάνθρωπο το να δοκιμάζονται προϊόντα σε ζωντανούς οργανισμούς χωρίς την έγκρισή τους. Αυτό είναι κάτι που ΔΥΣΤΥΧΩΣ συμβαίνει πολλά χρόνια... Προσωπικά, δεν θέλω πια να συμμετέχω σε αυτό. Έχω δει πολλά βιντεάκια και φωτογραφίες και είδα το πόσο υποφέρουν τα ζώα και δυστυχώς δεν μπορώ να το κάνω πια αυτό. Δεν θέλω πια να είμαι και εγώ μέρος σε αυτό.

Θεωρώ ότι είναι καιρός να γίνουν και άλλες περισσότερες εταιρείες CF και να πάρουν την έγκριση του leaping bunny! Θέλω να προβάλλω από δω και στο εξής μόνο εταιρείες που δεν κάνουν πειράματα σε ζώα... Είναι πολλές και αξίζει να προβληθούν περισσότερο! Συν ότι οι περισσότερες ελληνικές εταιρείες ευτυχώς δεν δοκιμάζουν τα προϊόντα τους σε ζωάκια!

Δεν θα πετάξω τα καλλυντικά που έχω ήδη.  Θα φροντίσω να τα τελειώσω και όταν θέλω να αγοράσω κάτι θα φροντίσω να είναι από κάποια cruelty-free εταιρεία. Ήδη έχω κάνει ορισμένες αγορές από CF εταιρείες και να περιμένετε review σε μελλοντικά μου posts! Η εξεταστική μου φτάνει στο τέλος της και θα μπω και εγώ σιγά σιγά σε δημιουργικούς ρυθμούς στο blogging. 

Σας ετοιμάζω και έναν κατάλογο με Cruelty-free εταιρείες που μπορούμε να βρούμε στην Ελλάδα και σε ηλεκτρονικά καταστήματα που στέλνουν στην Ελλάδα. Συνεπώς να περιμένετε πολλές αναρτήσεις... Νιώθω ότι αυτό το θέμα μας αφορά όλους θα κάνω ό,τι μπορώ για να το καλύψω... 

Τέλος, στα μελλοντικά μου ποστ θα γραψω δίπλα από κάποιο προϊόν αν είναι Cruelty-free ή οχι. Θα προσπαθήσω να δείχνω τις εταιρείες που δεν είναι cruelty-free σε post με άδειες συσκευασίες. Θέλω όσο πιο σύντομα μπορώ να τελειώσω όσα καλλυντικά έχω που δεν είναι cruelty-free. Επίσης, θέλω να μου πείτε στα σχόλια ποιες εταιρείες cruelty free έχετε δοκιμάσει και ποιο προϊόν cruelty-free ξεχωρίσατε για να πάρω όταν ευκαιρέσω για να δοκιμάσω. 

Θέλω να κλείσω αυτό το ποστ με ένα quote που μου έχει αλλάξει την ζωή και την νοοτροπία... "Ignorance is indeed bliss- but only for those who aren't the victims" 
by Colleen Patrick-Goudreau . 


Φιλιά πολλά, 
Ελένη

13 σχόλια:

  1. Πολύ σοφή απόφαση! Περιμένω την λίστα σου :)

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Ελένη μου!!!!!!!!!! Χάρηκα πάρα πολύ με την απόφαση σου!!! Καλώς ήρθες λοιπόν στην παρέα των cruelty free bloggers!!! Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολυ σωστη σκεψη!! το μονο κακο ειναι οτι θελει πολυ πολυ ψαξιμο γτ υπαρχουν πολλες εταιρια που λενε οτι ειναι cf και τελικα δεν ειναι οπως και πολλες αλλες που ειναι αλλα δεν εχουν πιστοποιηση γιατι και υατο θελει χρηματα!!! περιμενω με ανυπομονησια τη λιστα σου γιατι με ενδιαφερει και μενα το θεμα. Περιμενω με ανυπομονησια τη λιστα σου!!! μια εταιρια που ειναι cf και ελληνικη ειναι η πολυ αξιολογη εταιρια korres!! φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο σου κορίτσι μου! Καλά θα κάνεις. Έχω βρει μια ιστοσελίδα (https://www.organicbrands.gr/) που είναι στην Αγίας Σοφίας και έχει πιστοποιήσεις cruelty free και leaping bunny για πολλά προϊόντα. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα κάποιο βέβαια, καθώς την ανακάλυψα πολύ πρόσφατα. Αλλά μου φαίνεται καλή.😊 Καλή συνέχεια! Keep us posted! 😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ξερω το σάιτ! και θα παραγγειλω σίγουρα απο εκει! απλά θελω να τελειώσω ό,τι αλλο εχω ;)

      Διαγραφή
  5. Πολύ σωστή απόφαση, περιμένω κι εγώ τη λίστα σου!! Γενικά νομίζω πως στην Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο να βρούμε πραγματικά cruelty free προϊόντα :P xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαι ακριβώς της ίδιας άποψης και χαίρομαι που βλέπω πως υπάρχουν bloggers το ίδιο ευαισθητοποιημένες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πρέπει να δείξουμε τη δύναμή μας ώστε να σταματήσει η βαναυσότητα! <3

      Διαγραφή