Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Book review: Sarah Knight- The Life-Changing Magic of Not Giving a F**k

Σήμερα επιστρέψαμε με τα book reviews! Επιτέλους! Μου αρέσει να διαβάζω βιβλία και διαβάζω πάρα πολλά κατά καιρούς. Το σημερινό βιβλίο είναι ένα βιβλίο που καθαρά σε τραβά να το διαβάσεις από τον τίτλο του καθώς και από τις πολλές φώτο που βλέπεις στο Instagram με αυτό από γνωστές bloggers/vloggers. Ονομάζεται "The Life-Changing Magic of not Giving a F**K" και είναι γραμμένο από την Sarah Knight. Αξίζει όμως τον ντόρο;; Αρχικά, να πω ότι πρόκειται για ένα βιβλίο που ισχυρίζεται ότι πρόκειται να σε κάνει να σταματήσεις να ξοδεύεις χρόνο, που ουσιαστικά ΔΕΝ έχεις, κάνοντας πράγματα που ΔΕΝ θέλεις για/με άτομα που ΔΕΝ γουστάρεις. Αυτός είναι ο σκοπός του. Σου υπόσχεται ότι θα σε βοηθήσει να κάνεις ένα mental decluttering, δηλαδή ένα ξεκαθάρισμα στο μυαλό σου σχετικά με αντικείμενα, δουλειά, φίλους και γνωστούς, οικογένεια. Αυτό. Αυτή είναι η υπόθεσή του. Είναι ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης πιο σύντομα. Παρόλα αυτά, πρέπει να πω ότι ότι τονίζεται η λεπτή γραμμή του να μην αγνοείς και αδιαφορείς για άτομα/πράγματα για τα οποία δεν πρέπει να αδιαφορήσεις, επειδή θα φανείς ηλίθιος. Η συγγραφέας αφηγείται και δικές τις ιστορίες και αναφορές ενώ προσπαθεί να σου μυήσει αυτή την "τέχνη". Το στυλ γραφής προσπαθεί να μιμηθεί το βιβλίο "The Life-Changing Magic of Tidying up" της Marie Kondo, όπως άλλωστε καταλαβαίνουμε και από τον τίτλο (και η ίδια η Sarah Knight το αναφέρει μέσα στο βιβλίο).Αξίζει, λοιπόν, τον ντόρο το βιβλίο;

Η άποψή μου είναι ότι όχι. Κοστίζει 17 ευρώ (από τα Public) και σίγουρα δεν τα αξίζει. Καταρχάς, είναι στα αγγλικά και είναι ένα ακριβό βιβλίο αγγλικών, αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν έχει μεσολαβήσει κανένας μεταφραστής. Πρέπει να αναφέρω ότι διαβάζεται πολύ εύκολα και στα αγγλικά και ότι η γραφή του είναι πολύ απλοϊκή. Εκτός ότι δεν αξίζει λόγω της τιμής του... Δεν αξίζει γιατί σε όλη την έκταση του βιβλίου επαναλαμβάνονται τα ίδια πράγματα... Το βιβλίο έχει έκταση 195 σελίδες και οι πρώτες 40 με 50 αρκούν για να σου περάσουν το νόημα-μήνυμα. Παρόλα αυτά, πρέπει να αναφέρω ότι μου άρεσε πολύ το μήνυμα που περνάει και για αυτό το αγόρασα κιόλας και μου άρεσε που σε ορισμένες σελίδες είχε να γράψεις εσύ ορισμένα πράγματα/άτομα με τα οποία πρέπει και δεν πρέπει να ασχολείσαι. Είχε ένα κάποιο feedback. Ένα πράγμα που δεν μου άρεσε ακόμα είναι ότι επαναλαμβανόταν συνεχώς η λέξη "f**k" όταν λέω συνεχώς το εννοώ όμως. Ο βαθμός που του βάζω είναι ένα 2/5 και αυτό καθαρά για το μήνυμά του... 


Προσωπικά, το διάβασα όλο, με κούρασε και δεν σας προτείνω να το αγοράσετε για να το διαβάσετε. Αν το έχει ήδη αγοράσει κάποιος γνωστός σας, δανειστείτε το. Μπορείτε με 17 ευρώ να πάρετε δύο βιβλία είτε ελληνικά είτε αγγλικά και να τα ευχαριστηθείτε πολύ παραπάνω από αυτό.

Μήπως το έχει διαβάσει κανείς από εσάς; Θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας.
Δείτε ποιο βιβλίο διαβάζω αυτή την περίοδο στο Instagram μου... Σίγουρα έχω ανεβάσει φώτο! @elenikrl

Φιλιά πολλά,
Ελένη
 

2 σχόλια:

 1. Heard so much about this book and considered getting it ? Could you tell me how you liked it (in english ahah) ? I'm afraid the book might get a bit extreme because I totally get the point in doing your life without caring about what others think but there might be some situations where you'll need to compromise because you got some social links to keep or whatever. Would be nice to have your feedback on that !
  (would be nice if you could reply back in a comment on my blog because I don't think i'll see your answer otherwise ahah).
  Thank you girl !

  - Audrey M.
  www.audreymarianne.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. You are right! I should post in English too... This book is a good book but it could be more brief. The first 60 pages talk about the message this book want to give you. In my opinion, it was not a good book, it was boring. In Greece is very expensive too. Not worth the hype.

   Διαγραφή