Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Book review: Πόλα Χόκινς- Το κορίτσι του τρένου

Καλημέρα beautycornακια μου, για το σημερινό ποστ, ήθελα κάτι τελείως διαφορετικό αλλά κάτι που αγαπώ πολύ... Τι είναι αυτό; Είναι τα βιβλία. Θα έχουμε το πρώτο review για ένα βιβλίο που διάβασα σχετικά πρόσφατα και μου άρεσε αρκετά. Γενικά, δεν νομίζω να κάνω post για όλα τα βιβλία που διαβάζω παρά μόνο για αυτά που με ενθουσιάζουν. Εύχομαι να σας αρέσει αυτή η στήλη όσο αρέσει και σε μένα. Περιμένω στα σχόλια τη γνώμη σας...  



Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης no rain, no rainbow 🌈 (@elenikrl) στις




Το βιβλίο για το οποίο θα μιλήσουμε σήμερα είναι της Πόλα Χόκινς και ονομάζεται "Το κορίτσι του τρένου". Εντάσσεται στην κατηγορία των ψυχολογικών θρίλερ που είναι μία κατηγορία που προσωπικά αγαπώ πολύ! Δεν θα πω πολλά για να αποφύγουμε τα spoiler.. Είναι ένα βιβλίο που μοιάζει αρκετά με το "Το κορίτσι που εξαφανίστηκε" (έχει γίνει και ταινία το βιβλίο αυτό.τρέιλερ). Σου δημιουργεί μία αγωνία και ένα άγχος και στο τέλος ανατρέπει όλα τα πιθανά σενάρια που έχεις κάνει στο μυαλό σου. 

Πρόκειται για μία κοπέλα χωρισμένη και αλκοολική που παίρνει κάθε μέρα το τρένο για να πάει στη δουλειά της... Καθισμένη στο παράθυρο του τρένου καθημερινά έχει μάθει τους κάτοικους των σπιτιών που μένουν στη διαδρομή του τρένου... Έχει δώσει ονόματα και γενικά έχει φτιάξει ένα φανταστικό κόσμο. Τι γίνεται όμως όταν εξαφανίζεται μία κοπέλα που το κορίτσι του τρένου αναγνωρίζει; Αν έχετε περιέργεια, καλό θα ήταν να προμηθευτείτε το βιβλίο για να μάθετε... 

Είναι ένα ανατρεπτικό βιβλίο που άμα το αρχίσετε δε θα θέλετε να το αφήσετε από τα χέρια σας. Ο τρόπος που είναι γραμμένο είναι τόσο έξυπνος και διαφορετικός -τουλάχιστον συγκριτικά με τα βιβλία που έχω διαβάσει εγώ. Το κουβάρι ξελύνεται μέσα από τις πλευρές τριών ηρώων του βιβλίου με συνεχές αναδρομές στο παρελθόν και των τριών ηρώων. Είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο. Η βαθμολογία μου (σαν απλός αναγνώστης πάντα και όχι σαν ειδικός) είναι 8/10. Όταν το άρπαξα από τη βιβλιοθήκη μου για να σας ετοιμάσω αυτό το post ξεκίνησα πάλι να το διαβάζω και ενώ ξέρω τι θα γίνει πάλι κόλλησα για 2-3 ώρες διαβάζοντάς το. Πιστέψτε με αξίζει, ειδικά αν σας αρέσουν αυτού του είδους τα βιβλία.

Το προμηθεύτηκα από τα Public, μέσω του e-shop τους. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Επίσης, πληροφορήθηκα ότι αυτό το βιβλίο έχει γυριστεί και σε ταινία αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, δες εδώ.

Αν το έχετε διαβάσει, περιμένω τη γνώμη σας στα σχόλια. Εσείς ποιο βιβλίο διαβάζετε αυτή τη περίοδο; Έχετε να μου προτείνετε κάποιο βιβλίο για το καλοκαίρι; Ποια είναι η γνώμη σας για αυτή τη στήλη; Θέλω πολύ να μου μιλήσετε στα σχόλια! :)
Μη ξεχνάτε να κάνετε like στη σελίδα μου Facebook και εγγραφή μέσω Google Friend Connect. Links υπάρχουν στο πλάι ή στην καρτέλα Contact me.
Φιλιά πολλά!!

8 σχόλια:

  1. Μου αρέσουν πολύ τα βιβλία και χαίρομαι πολύ γι' αυτή σου τη στήλη! Έχω δει το κορίτσι που εξαφανίστηκε και μου άρεσε, οπότε αν μοιάζει με αυτό είμαι σίγουρη πως θα κολλήσω! Θα το προμηθευτώ σίγουρα! Επίσης, μ' αρέσει πολύ ο τρόπος που μας παρουσιάζεις την πλοκή. Χωρίς σπόιλερς και όσα χρειάζεται να μάθουμε για να καταλάβουμε αν είναι στο στιλ μας ή όχι! Συνέχισε έτσι!! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαιρομαι πάρα πολύ! Ναι, αυτο.. δεν ήθελα να κάνω σπόιλερ. Ηθελα να ειμαι λακωνική ;) σίγουρα θα κανω ενα book review το μήνα! ίσως και 2 τώρα που ερχεται το καλοκαιρι!
      φιλάκια <3 :)

      Διαγραφή
  2. Το έχω διαβάσει και εγω. Συμφωνώ μαζι σου. Και εμένα μου άρεσε πολύ!!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αντε να δουμε και την ταινία σε λίγο καιρό ;) <3

      Διαγραφή
  3. I love reading so this feature sounds like a great idea to me. I think it is always nice when blog offer something like this. Book reviews are useful and also interesting to read. I will keep this Train Girl in mind.

    At the moment I'm reading 2 books from Croatian authors ( Tko se boji lika još and Gorki zapisi). Neither of them has been traslated to other languages (as far as I know so I can't really recommend them). The last book I've read was Love Life Style by Garance Dore. Actually I already read it in January but recently I've read it again.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. thank you so much for your comment! I should check out these books too! Why not? I love reading <3

      Διαγραφή
  4. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Γενικά μου αρέσει το αστυνομικό, και μυστηρίου βιλίο, αλλά το θρίλερ το αποφεύγω. Όμως μου κίνησε την περιέργεια και θα το διαβάσω. Φιλιά κορίτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πιστευω οτι τα θρίλερ τα εχουμε συνδυάσει πολύ με τις ταινίες που συνήθως ειναι τρομακτικές και έχουν αιματα κτλ! Στο βιβλίο απλά αγωνία σου δημιουργείται και περιέργεια! δεν φοβάσαι! ;)

      Διαγραφή