Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Review: Vichy Normaderm BB clear

Beautycornάκια μου, σήμερα έχουμε ένα ακόμη review, όπως ήδη έχετε δει από τον τίτλο! Δοκιμάζω αρκετό καιρό αυτή τη BB από την εταιρεία Vichy και πια μπορώ να πω ότι έχω φτιάξει μία ολοκληρωμένη γνώμη.



Ας ξεκινήσουμε με λίγα λόγια για το δικό μου δέρμα. Το δέρμα μου είναι μικτό και έχει και σημάδια από σπυράκια (όχι βαθειές ουλές, αλλά κοκκινίλες) και μερικές μέρες του μήνα έχω και σπυράκια... ανάλογα με τις ορέξεις του, την ψυχολογία μου και τη διατροφή μου ίσως! Με λίγα λόγια, ανήκω στην κατηγορία μικτό-λιπαρό με τάση για ατέλειες.

 Αυτή η κρέμα ισχυρίζεται ότι είναι διορθωτική και προσφέρει ενυδάτωση,χρώμα, αντηλιακή προστασία και συνεπώς, είναι ιδανική για λιπαρές επιδερμίδες με ατέλειες.
 Ας τα πάρουμε ένα ένα...
  • (-) Ενυδάτωση δεν μπορώ να πω ότι δίνει ιδιαίτερη. Μερικές φορές μου αρέσει να βάζω λίγη από την ενυδατική μου κρέμα, να τα αναμειγνύω και μετά να τα φοράω στο πρόσωπό μου. Ή άλλες φορές φοράω ενυδατική κρέμα, την αφήνω για 20λεπτά και μετά περνάω στο μακιγιάζ. (Ανάλογα με το χρόνο που έχω στη διάθεσή μου.)
  • (+) Πιστεύω ότι δίνει μία μέτρια κάλυψη και την ομοιομορφία που ζητώ εγώ για ένα προϊόν που το χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση. Θα πρέπει όμως να πω ότι εγώ χρησιμοποιώ πάντα με ένα φουντωτό πινέλο πούδρα, η οποία έχει μία κάλυψη, δεν είναι δηλαδή από εκείνες που είναι διάφανες.
  •  (+/-) Βγαίνει δυστυχώς μόνο σε δύο αποχρώσεις light και medium. Εγώ έχω τη medium. Δεν μου κάθεται εντελώς τέλεια αλλά με καλό σβήσιμο στο λαιμό είναι οκ, δεν έχει διαφορά. Το ιδανικό θα ήταν να υπήρχε και Light/medium απόχρωση αλλά δεν...
  • (+) Διάρκεια έχει αρκετά καλή. Μπορώ να πω και 6 ώρες (σας είπα ότι φοράω και πούδρα όμως...)  και το τελείωμα που αφήνει είναι ημί-ματ.
  • (-) Τον αντηλιακό δείκτη προστασίας που έχει τον θεωρώ λίγο, ειδικά για μία μεσογειακή χώρα... Είναι spf 16...
  • (+/-) Έχω δει μία διόρθωση στο δέρμα μου στο θέμα των σημαδιών και των πόρων. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να είμαι και 100% σίγουρη ότι σε αυτό βοηθά αυτή η BB. 
  • (+) Η ποσότητα είναι κανονική, στα 40 ml. 
  • (+/-) Η τιμή είναι στα 19 ευρώ σε κανονικό φαρμακείο. Σίγουρα σε ηλεκτρονικό είναι πιο οικονομική. Εγώ την προμηθεύτηκα από εδώ. Προσωπικά, την τιμή (στο ηλεκτρονικό φαρμακείο) τη βρίσκω φυσιολογική γιατί είναι ένα παραφαρμακευτικό προϊόν, από μία γενικά καλή εταιρεία. 

Medium απόχρωση. Άπλωμα με το χέρι.
Η βαθμολογία της είναι 7/10. Γενικά μου αρέσει αρκετά και τη βρίσκω ιδανικό προϊόν κάλυψης για κάθε μέρα. Είναι και παραφαρμακευτικό και αυτό είναι ένα συν. Παρόλα αυτά, δεν ξέρω αν θα την αγοράσω πάλι. Αφενός θέλω να δοκιμάσω και κάτι άλλο αφετέρου δεν είναι ότι με έχει τελείως ενθουσιάσει. Τεράστιο μείον για μένα είναι το SPF γιατί στην Ελλάδα 90% έχει ήλιο χειμώνα καλοκαίρι.

Την έχετε δοκιμάσει;; Τι χρησιμοποιείται για καθημερινό προϊόν κάλυψης;; Έχετε να μου προτείνετε κάποιο; Πείτε μου στα σχόλια.
Φιλιά πολλά!

13 σχόλια:

  1. Ακούγεται αρκετά καλή Ελένη μου, θα ήθελα να την δοκιμάσω! Σίγουρα θα αναζητήσω κάποιο δείγμα της!! Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό και αναλυτικό review!
    Δεν την έχω δοκιμάσει...χρησιμοποιώ την bb της Garnier που επίσης κυκλοφορεί σε 2 αποχρώσεις οπότε έχω και τις 2 και τις ανακατεύω για να πετύχω την απόχρωση που μου ταιριάζει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πιστευω αξιζει να τη δοκιμάσεις! την εχω δοκιμάσει την garnier! μου αρεσε απλά μυριζε εντονα οινοπνευμα! και δεν την εχω ξαναπάρει :)

      Διαγραφή
  3. Πολυ ωραιο review, τη συγκεκριμενη την εχω στα υποψιν μου. Προσωπικα για bb cream μου αρεσει πολυ η Τea Τree bb cream απο The Body Shop, γιατι ειναι η μονη που εχω βρει οτι βοηθαει με τη λιπαροτητα του προσωπου μου. Δυστηχως δεν εχει καθολου SPF οποτε βαζω αντηλιακη απο κατω, και για τελειωμα βαζω πουδρα, και αναλογως το αποτελεσμα που θελω βαζω ή διαφανη ή πιο καλυπτικη οπως τη Mac Studio Fix.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θελω να την δοκιμάσω και αυτή απο body shop! κι εγώ την studio fix εχω για πουδρα αλλα΄μου τελειώνει τώρα!! την εχω αγαπησει! λογικά θα την ξαναπροτιμήσω :)

      Διαγραφή
  4. Ωραίο ποστ Ελένη μου και χρησιμο. Γιατί έχω κ εγώ κοκκινίλες από ακμή(όχι κάτι εντονο),επομένως πρέπει να το δοκιμάσω. ...😘😘😘❤❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επίσης χρησιμοποιώ την bb της garnier,μου αρέσει πολύ γιατί δεν είναι βαριά κ με μια δεύτερη στρώση είναι ικανοποιητικη...Βέβαια δε ξέρω για καλοκαίρι θα δω πως θα πάει! !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. την εχω δοκιμασει αυτη της Garnier αλλά δεν με ενθουσίασε! :/ θα την ξαναδοκιμασω ομως καποια στιγμή...
      φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Είχα πάει πέρυσι σε ένα φαρμακείο και μου είχαν προτείνει την κρέμα CC Korres άγριο τριαντάφυλλο με SPF 30. Η κάλυψη ήταν επίσης μέτρια αλλά ήταν ωραία ενυδατική και σίγουρα έβλεπες βελτίωση στην υφή της επιδερμίδας σου. Ένα συν ότι δε χρειάστηκα πούδρα. Τώρα το τελευταίο διάστημα χρησιμοποιώ την CC cream frezyderm με SPF 30, και αν και έχει πολύ καλή κάλυψη, χρειάζεται πούδρα από πάνω. Πολύ καλό ποστ, καλή συνέχεια 😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν εχω δοκιμάσει καμία από τις 2 που λες. την CC του Κορρές εχω διαβασει οτι δεν εχει καλή κάλυψη και ότι ειναι λιπαρή και αυτό με παρεμποδίσει :p αλλά δω! :) εδώ ειμαστε να δοκιμάζουμε! φιλάκια!!

      Διαγραφή
  7. Πολύ αναλυτικό το ποστ σου! Εμένα ευτυχώς μου έκατσε καλά η light απόχρωση και παρατήρησα και εγώ ότι με πούδρα έχει καλή διάρκεια για bb. Δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη ακόμα, τη χρησιμοποιώ μία βδομάδα και θέλω να της δώσω λίγο χρόνο ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή