Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Ντεμακιγιάζ

Καλημέρα, ομορφιές μου! Στο σημερινό post σας έχω ετοιμάσει μεθόδους ντεμακιγιάζ και ποιες προτιμώ εγώ. Το ντεμακιγιάζ είναι πολύ βασικό κομμάτι του skincare και δεν πρέπει να το παραλείπει καμιά μας. Μετά από μία ημέρα με μακιγιάζ, το δέρμα έχει ανάγκη να αναπνεύσει, οι πόροι να ανοίξουν και εσείς να νιώσετε ότι έχετε ένα καθαρό και φρέσκο δέρμα. Πάμε να ξεκινήσουμε! :)



Αρχικά, θέλω να μιλήσω για τους αφρούς που καθαρίζουν το πρόσωπο και αφαιρούν όλα τα ίχνη του μακιγιάζ. Αυτός κατ' εμέ είναι ένας πολύ βολικός τρόπος γιατί αφαιρείται το μακιγιάζ και καθαρίζεται το δέρμα ταυτόχρονα. Όταν επιστρέφετε σπίτι κουρασμένη είναι η ιδανική λύση! Αν το μακιγιάζ σας στα μάτια επιμένει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο ντεμακιγιάζ ματιών αν και εγώ δεν έχω τέτοιο θέμα. Έχω δοκιμάσει τρεις αφρούς αυτής της κατηγόριας και οι τρεις μου άρεσαν εξίσου. Ο ένας είναι της L'oreal Ideal Fresh τον οποίο τον έχω αγοράσει ήδη πάνω από 2 φορές και είμαι πολύ ευχαριστημένη γιατί με δύο αντλίες το δέρμα μου είναι καθαρό από μακιγιάζ. Ο άλλος είναι της Johnson's face&care radiant essentials melt away που είναι αφρός αλλά έχει τη μορφή κρέμας και αφαιρεί το μακιγιάζ και αφήνει την επιδερμίδα ενυδατωμένη. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω αν θα το ξαναπροτιμήσω αυτό. Τέλος, ο αφρός καθαρισμού που έχω δοκιμάσει είναι εκείνος από την Apivita (φώτο), τον έχω αγοράσει 2 φορές σίγουρα και είναι αυτός που προτιμά και η μαμά μου, έχει εξαιρετικό άρωμα και κάνει πάρα πολύ καλά τη δουλειά του. Στο τέλος τραβάει λίγο το δέρμα μου αλλά για αυτό υπάρχει και η ενυδατική κρέμα...


L'oreal αφρός καθαρισμού.

Αφρος/κρεμα καθαρισμού απο Johnson's. Garnier micellaire νεράκι


Επόμενη μέθοδος ντεμακιγιάζ, η οποία δεν μου αρέσει καθόλου και δεν την προτιμώ παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως μία διήμερη απόδραση, είναι τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ. Εδώ έχω αυτά από Pon Pon που είναι για ευαίσθητο δέρμα. Ο λόγος που δεν μου αρέσουν είναι γιατί νιώθω ότι μου γδέρνουν το πρόσωπο, μετά θέλει άμεσα πλύσιμο για να φύγει αυτή η λιπαρότητα που αφήνουν και έχω παρατηρήσει ότι βγάζω σπυράκια μετά τη χρήση τους. Έχω δοκιμάσει από πάρα πολλές εταιρείες, όπως Garnier, Bioten, Septona, Johnson's και με όλα είχα πρόβλημα, εκτός από της Garnier τα ροζ που είναι εμποτισμένα με Micellaire νερό. Αυτά έχουν μία μεταξένια υφή και δεν αντιδρούν με το δέρμα μου. Παρόλα αυτά, είναι μία μέθοδος που δεν αγαπώ καθόλου...

Τα νεράκια Micellaire έχουν κατακλείσει τον beauty κόσμο και όχι άδικα. Προσωπικά, η λατρεία μου για αυτή τη μέθοδο ξεκίνησε με το Bioderma με το ροζ καπάκι για ευαίσθητα δέρματα. Θυμάμαι το πρώτο μπουκάλι 500ml που είχα αγοράσει από φυσικό φαρμακείο το είχα πάρει 22 ευρώ. Τώρα ευτυχώς το βρίσκουμε στα 10 ευρώ στα ηλεκτρονικά φαρμακεία και γύρω στα 16 ευρώ στα φυσικά. Το συγκεκριμένο είναι εγγύηση, το έχω αγοράσει τουλάχιστον 3 φορές και μου κρατάει περίπου 4 με 5 μήνες. Αυτό το καιρό έχω της Garnier με το ροζ καπάκι (έχω δοκιμάσει και εκείνο με το πράσινο καπάκι που είναι για λιπαρά δέρματα και νομίζω το προτιμώ). Κάνει καλή δουλειά, όχι τόσο καλή όσο το Bioderma όμως. Αυτό που μου αρέσει σε αυτή την μέθοδο είναι ότι μπορώ να μη ξεπλύνω μετά με κάποιο τζελ το πρόσωπό μου, ειδικά όταν είμαι κουρασμένη. Ξέρω ξέρω ότι πρέπει να πλένουμε κάθε βράδυ το πρόσωπό μας αλλά (!) μερικές φορές δεν γίνεται... Ας είμαστε ρεαλίστριες!


Βιολογικό λάδι καρύδας

Λάδι καρύδας! Είναι η eco friendly επιλογή μου που την λατρεύω για το χειμώνα κυρίως. Πρόκειται για το αγνό λάδι καρύδας που είναι και βρώσιμο. Είναι σαν πάστα το ζεσταίνεις λίγο με τα δάκτυλα και κάνεις μασάζ στο πρόσωπο και έχει καθαρίσει τα πάντα Όταν έχει κρύο είναι σαν πάστα, όταν έχει ζέστη είναι υγρό. Δεν τσούζει στα μάτια. Ενυδατώνει παράλληλα το δέρμα. Μπορείς να το αφαιρέσεις με ένα πανί (τέτοια cloth πουλάνε στα The Body Shop). Εγώ πλένω απευθείας το πρόσωπό μου και αφαιρείται τελείως μαζί με το μέικ απ φυσικά. Το βρίσκεις είτε online είτε σε βιολογικά καταστήματα.

Διφασικό eye make-up remover από Oriflame. Pom Pon μαντηλάκια ντεμακιγιάζ




Τελευταίο που έχω να σας δείξω είναι το διφασικό waterproof eye make-up remover από την Oriflame. Ήταν δώρο με το περιοδικό Cosmopolitan αλλά τέτοια διφασικά προϊόντα μπορείτε να βρείτε και στα Sephora, Garnier, L'oreal. Είναι διφασικά γιατί περιέχουν κάποιο έλαιο και ξεβάφουν πολύ εύκολα και χωρίς πόνο το μέικ απ από τα μάτια σας, θέλουν πάρα πολύ καλό κούνημα πριν τη χρήση. Το συγκεκριμένο κάνει καλή δουλειά.

Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ γαλάκτωμα για την αφαίρεση του μακιγιάζ. Αλλά να ξέρετε ότι υπάρχουν και γαλακτώματα. Αν έχετε κάποιο να μου προτείνετε να μου πείτε. Ούτε έχω δοκιμάσει αυτά τα ειδικά γαντάκια που τα βρέχεις και σε ξεβάφουν. Πιστεύετε ότι αξίζουν;

Εγώ προτιμώ να ξεβάφομαι με λάδι καρύδας, με αφρό καθαρισμού ή με νερό Micellaire. Αυτές είναι οι τρεις μέθοδοι που επιλέγω. Συγκεκριμένα, το λάδι καρύδας το προτιμώ πιο πολύ το χειμώνα και τις άλλες δύο μεθόδους όλο το χρόνο. 
Εσείς τι προτιμάτε; Πείτε μου στα σχόλια για τα αγαπημένα σας προϊόντα ντεμακιγιάζ και πείτε μου αν έχετε και εσείς θέμα με τα μαντηλάκια...

Φιλιά πολλά, 
Ελένη 

14 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο ποστ!
    Θέλω πολύ να δοκιμάσω το νερό ντεμακιγιάζ από garnier!
    Προς το παρόν ωστόσο χρησιμοποιώ ένα γαλάκτωμα καθαρισμού και ειδικότερα το 3 σε 1 του KORRE με πρωτεΐνες γάλακτος! Είμαι πολύ ευχαριστημένη καθώς αφαιρεί πολύ καλά το μακιγιάζ και αφήνει το πρόσωπο καθαρό, ενυδατωμένο και αναζωογονημένο!
    Φιλάκια πολλά<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θέλω να το δοκιμάσω αυτό του Κορρέ :) <3 φιλάκια!!

      Διαγραφή
  2. Έχω ακούσει καλά λόγια για το λάδι καρύδας σαν ντεμακιγιάζ, αλλά έχω λιπαρό με τάση ακμής δέρμα και φοβάμαι να το επιχειρήσω! Πάντως το νεράκι από garnier που έχω στην πράσινη συσκευασία με έχει αφήσει πολύ ευχαριστημένη! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειναι πολύ καλο! θελω να πάρω να κανω με αμυγδαλέλαιο και ροδόνερο φυσικο ντεμακιγιάζ! Γενικά και το ελαιόλαδο καθαριζει πολύ καλα :) και αυτο με το πρασινο καπάκι το έχω δοκιμάσει! και ειναι πολύ καλο!
      φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  3. από τα παραπανω εχω δοκιμασει μονο της garnier και συμφωνω οτι ειναι καλο αλλά bioderma δεν ειναι!!! φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι, ειναι κορυφή :) Απλά τώρα ειμαι σε φάση που παίρνω άλλα για να δοκιμάσω ;)

      Διαγραφή
  4. Έχω τα ροζ μαντηλάκια από pom pon με υαλουρονικό οξύ και είναι πολύ καλύτερα από τα μπλε,αν θέλεις δοκίμασε τα και ίσως σου κάτσουν καλύτερα.Πάντως για διφασικό,οτι καλύτερο είναι το αμυγδαλέλαιο με το ροδόνερο,δεν έχω βρει κάτι στο εμπόριο που να είναι τόσο καλό και αγνό!
    x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα φτιαξω ροδονερο αμυγδαλέλαιο! <3 :)
      φιλάκια!!

      Διαγραφή
  5. Πολύ όμορφο post! Εμείς συνδυάζουμε συνήθως τρεις διαφορετικές μεθόδους. Χρησιμοποιούμε πρώτα το διφασικό καθαριστικό της Garnier στα μάτια, μετά περνάμε με το νεράκι της Bioderma όλο το πρόσωπο και για το τέλος θέλουμε οπωσδήποτε κάποιο gel καθαριστικό σε συνδυασμό με το Clarisonic. Αγαπημένα gel καθαρισμού είναι εννοείται της Apivita, της La Roche-Posay, της Clinique και της The Body Shop αυτό από τη σειρά με tea tree. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχω δοκιμάσει τζελ απο Apivita και La Roche Posay και σίγουρα θα δοκιμάσω τα άλλα δύο που λέτε :)
      ευχαριστω πολύ για τις προτάσεις! φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Mόνο το νεράκι από Garnier έχω δοκιμάσει και το αγαπώ. Τα pom pon εμένα δεν μου αρέσουν γιατί προκαλούν την αίσθηση καψίματος στο πρόσωπο και στα μάτια μου. Φιλιάαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα Pon Pon είναι τα αγαπημένα μου και τα αγοράζω συνέχεια. Οκ, δεν βγάζουν όλο το μακιγιάζ αλλά το 85%, μετά σειρά παίρνει το Micellaire νερό. Το γάντι το έχω και είναι πολύ καλό, όχι όμως για αδιάβροχο μακιγιάζ γιατί θέλει πολύ τρίψιμο και είναι κάτι που μισώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμενα μου ερεθίζουν το δέρμα αν και είναι πάρα πολύ βολικά :/ πφφ

      Διαγραφή