Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Book review: Αύγουστος Κορτώ- Μικρό χρονικό τρέλας

Σήμερα θα μιλήσω για ένα ακόμα βιβλίο που διάβασα πρόσφατα. Πρόκειται για ένα αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Αύγουστου Κορτώ με τίτλο "Μικρό χρονικό τρέλας" από τις εκδόσεις Πατάκη. Ο Αύγουστος Κορτώ είναι ένας Έλληνας συγγραφέας, που έχει εκδόσεις πολλά βιβλία. Προσωπικά, αυτό το βιβλίο είναι το πρώτο δικό του που διαβάζω και σίγουρα όχι το τελευταίο... 

 
Το βιβλίο αυτό είναι ένα αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Πέτρου Χατζόπουλου aka Αύγουστου Κορτώ. Μας μιλάει για μία "σκοτεινή" περίοδο που έζησε κάμποσα χρόνια πριν όπου πάλευε με την κατάθλιψη. Αφηγείται τις σκέψεις του, την παράνοια μέσα στην οποία ζούσε, τα γεγονότα και τα αίτια που τον οδήγησαν στην κατάθλιψη και στον εγκλεισμό του στο Δρομοκαΐτειο αλλά και το ποιοι και πώς τον βοήθησαν να ξεπεράσει αυτή την κατάσταση. Δεν θα πω παραπάνω για να μην προδώσω την ιστορία.

Αυτό το βιβλίο είναι ευανάγνωστο και είναι κάπως περίεργα ευχάριστο στην ανάγνωση και λέω περίεργα αν σκεφτείς ότι αφηγείται την ιστορία ένας άνθρωπος ο οποίος πάλευε με την κατάθλιψη (κατ' επέκταση πάλευε με τον εαυτό του και με την ταυτότητά του). Μου άρεσε πάρα πολύ ο τρόπος γραφής του Κορτώ. Να φανταστείτε το διάβασα μέσα σε 4 μέρες και αν δεν είχα υποχρεώσεις μπορεί να το διάβαζα και στο μισό χρόνο. Ήδη με την πρώτη φορά που το έπιασα στα χέρια μου, έφτασα στη σελίδα 60 χωρίς καν να το καταλάβω! 

Αυτό το βιβλίο μου άφησε πάρα πολύ καλές εντυπώσεις και μου άρεσε αρκετά πολύ. Προσωπικά, με εξιτάρουν πολύ οι ψυχικές διαταραχές και μου αρέσει να διαβάζω για αυτές. Γενικά, με έκανε να μπω στη θέση του συγγραφέα και του πώς κάποιος μπορεί να χαθεί μέσα στις ίδιες του τις σκέψεις... Μου άρεσε το μήνυμα που περνούσε στο τέλος γιατί ήταν πολύ αισιόδοξο. Εν συντομία, έλεγε ότι με τα σωστά άτομα στη ζωή μας μπορεί να υπάρξει φως και να μας βοηθήσει να βγούμε από το αδιέξοδό μας. Τέλος, ένιωσα την ανάγκη να εκτιμήσω κάτι που ορισμένοι έχουμε αλλά πολύ συχνά ξεχνάμε να είμαστε ευγνώμονες για αυτό γιατί το θεωρούμε δεδομένο. Ποιο είναι αυτό; Η υγεία, ψυχική και σωματική. 

Πρέπει να το διαβάσετε.

Φιλιά πολλά,
Ελένη

2 σχόλια:

  1. θα ήθελα πολύ να διαβάσω κάποιο βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ, δυστυχώς δεν έτυχε ακόμα να διαβάσω κάποιο. Μου αρέσει και μένα να μαθαίνω πράγματα για τις ψυχικές διαταραχές, οπότε μάλλον με αυτό θα ξεκινήσω. xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή