Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

WHAT ABOUT PARENT COMPANIES WHICH AREN'T CRUELTY FREE

Σήμερα θέλω να θίξω ένα θέμα που απασχολεί πολύ κόσμο... Ποιο ειναι αυτό; Εάν οι υποστηρικτές των cruelty free προϊόντων, πρέπει να αγοράζουν προϊόντα από εταιρείες που ο ιδιοκτήτης τους δεν είναι cruelty free. Ας πούμε η εταιρεία L'oreal, που δεν ανήκει στις cruelty free εταιρείες, δεν έχει καμία πιστοποίηση από την PETA και γενικά έχει αγοράσει πολλές εταιρείες, όπως η NYX που είναι cruelty free, τα προϊόντα της έχουν το leaping bunny και υπάρχει και στους καταλόγους της PETA.  Πρέπει συνεπώς να αγοράζουμε NYX;


 Η γνώμη μου είναι πως ναι. Παρόλο που τα έσοδα ουσιαστικά πηγαίνουν στη L'oreal, αγοράζοντας προϊόντα NYX δείχνεις ότι την προτιμάς και την επιλέγεις παραπάνω από την L'oreal ή από κάποια άλλη εταιρεία που της ανήκει. Αυτή είναι η γνώμη μου. Επίσης, η L'oreal έχει αγοράσει και τα The Body Shop όμως, τα TBS τον τελευταίο καιρό λανσάρουν συνεχώς vegan friendly και vegeterian προϊόντα και είναι γνωστό ότι δεν κάνουν δοκιμές σε ζώα και ότι είναι μία εταιρεία που στηρίζει πολύ το δίκαιο εμπόριο (fair trade). Τι σημαίνει, λοιπόν, αυτό; Ότι δεν πρέπει να αγοράζω TBS επειδή ανήκουν στη L'oreal; Προσωπικά, διαφωνώ.

Διαφωνώ κυρίως, γιατι στην Ελλάδα οι επιλογές σε cruelty-free καλλυντικά είναι μετρημένες στα δύο χέρια. Δυστυχώς. Σίγουρα μπορείς να ψωνίσεις μέσω ξένων ηλεκτρονικών καταστημάτων βλέπε iherb, evitamins, beautybay, αλλά δεν είναι το ίδιο. Πολλές φορές θες να δεις από κοντά το προϊόν για να μη κάνεις μία άσκοπη αγορά...

Αυτό είναι ένα σύντομο post και θέλω πολύ να μου πείτε και εσείς τη γνώμη σας και πώς το σκέφτεστε κάτω στα σχόλια. Επίσης να σας πω ότι έχει ανεβεί ο κατάλογός μου με cruelty-free προϊόντα που μπορούμε να βρούμε στην Ελλάδα.

Βρείτε με στα social media ( @elenikrl στο instagram) και κάντε like στη σελίδα Beauty-corns στο Facebook. Δεν κοστίζει τίποτα και με βοηθάει πολύ.

Πολλά φιλιά,
Ελένη

8 σχόλια:

  1. Νομιζω πως θα συμφωνησω μαζι σου. Γιατί ακόμα και αν το κερδος παει στον ιδιο αυτος θα ξερει αν τα περισσοτερα κερδη του ερχονται απο creulty free ή οχι. Και επειδή αυτός στο χευει μόνο στο κερδος άρα θα παει με το ρευμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ μαζί σου! Θα ήθελα εδώ στην Ελλάδα να είμασταν πιο ενημερωμένοι για αυτό το θέμα και να υπήρχαν περισσότερες εταιρίες που ειναί cruelty free

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οπως είχε πει και ένας φίλος μου "Αν είσαι χορτοφάγος, δεν πρέπει να ψωνίζεις απο super market γιατί το super market πουλάει και κρέας?" Συνοπτικά, συμφωνώ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγάπη μου πολύ χαίρομαι για τη μετάβαση σου και μπορώ να πω πως συμφωνώ με την τοποθέτηση σου. Ειδικά όταν είναι να ευαισθητοποιήσουμε κόσμο καλό είναι να μη το κάνουμε πιο δύσκολο από ότι ήδη είναι. (I was following you anyway )

    ΑπάντησηΔιαγραφή